Na vorig jaar negen rondes in de Eerste Klasse en dit jaar drie rondes in de Promotieklasse ongeslagen gebleven te zijn Roden 1 eindelijk weer eens een nederlaag te slikken. We hebben al meerdere malen gevaarlijk aan de rand van de afgrond gebalanceerd, maar nu ging het dan toch een keer mis. Tegen v.d. Linde uit Winschoten werd het 4½-3½.

We herinneren ons nog de kampioenswedstrijd van vorig jaar, die we met 5-3 wisten te winnen. Sindsdien leek v.d. Linde verzwakt en wij juist versterkt. De verwachtingen waren daarom hoog gespannen, ondanks het feit dat kopman Ger ontbrak. Peter, Ger's enige belager in de interne competitie, was zijn vervanger op bord 1. Hij kreeg een mooie stelling, maar die kon hij helaas niet verzliveren. De partij eindigde met een dame-offer en eeuwig schaak. Tom kon na een kleine onnauwkeurigheid van zijn tegenstander in het middenspel een pion veroveren. Daar stond echter een sterk loperpaar tegenover. Hij slaagde er niet in om dat onschadelijk te maken, waardoor remise het logische resultaat was. Ward speelde een sterke partij met op het eind een aardige kleine matcombinatie. Lieuwe wist zijn zwartstelling goed te verdedigen. Net Toen hij zijn problemen leek te hebben opgelost deed hij een pion in de aanbieding. Niet zo maar een pion, maar eentje waardoor zijn hele stelling in duigen viel. Schwindelen via een stukoffer lukte ook niet meer, dus doek.

Richard speelt soms de sterren van de hemel, maar soms is zijn spel onherkenbaar. Dit was zo'n avond. Hij was er zelf stil van. Dick's partij ging op en neer. Uiteindelijk viel in tijdnood de dobbelsteen voor hem verkeerd. Henk kwam in een op het oog statische stelling terecht, waar voor beide partijen niet veel leven in zat. Remise. Frans tenslotte kon zich weer eens lekker uitleven. Met aardige manoeuvres maakte hij het leven van zijn jonge tegenstander steeds zuurder. Hij staat nu op 4 uit 4, waarbij dit punt in ieder geval één van de regelmatigste is.

Zo staan we weer met achttien voeten op de grond. Maar een goede middenmootpositie moet er dit jaar toch nog wel inzitten. Volgend jaar vervolgen we de strijd tegen Groningen 5.