Dwingeloo kwam opdagen met een qua rating behoorlijk sterker team (totaal 620 ELO-punten meer). Ale besloot halverwege de avond als eerste het punt te delen. Kort daarop kwam Arend trots zijn overwinning melden, een half uurtje later gevolgd door Menno. Tom deed vervolgens een duit in het zakje door, net als Menno, zijn tegenstander met een doorgebroken vrijpion te verrassen. De stand was daarna lang 3½ - ½ voor Roden.

Een overwinning leek zich af te tekenen, want Geert en Theo stonden op dat moment ongeveer gelijk, Willem iets beter en Jeppe iets minder. Jammer voor Roden 2 ging van deze vier eerst Theo in de fout. Hij moest het punt aan zijn tegenstander laten. Aan de overige drie borden werd de beker tot de laatste druppel leeggedronken. Invaller Willem liet zich in een eindspel met tal van tactische finesses niet beetnemen. Op een gegeven moment leek het of zijn tegenstander met een paardvork een stuk kon winnen, maar Willem had net even verder gerekend en won het materiaal met rente terug. De buit was binnen: 4½-1½.

Jeppe moest ervaren dat een toren en een loper in het eindspel aanzienlijk beter samenwerken dan twee paarden. Hoewel Jeppe als een leeuw bleef vechten moest hij machteloos toezien dat de oprukkende vrijpionnen van zijn tegenstander onbereikbaar werden voor Jeppe’s overgebleven paard. Tot slot gaf Geert zijn gelijke eindspel weg. Als een kat in het nauw hoopte hij nog weg te komen met remise door eeuwig schaak, maar een kwaliteitsoffer van zijn opponent maakte wreed een eind aan Geert’s illusies. Ook daar bracht een doorgebroken vrijpion de beslissing.

Tom, Arend (uit 2) en Willem (uit 1) zijn op dit moment topscorers met 100%. Ale kan zich met drie remises scharen in het rijtje van het nog steeds “ongeslagen” zijn. Theo moet de volgende partijen proberen om van zijn nul af te komen. Maar ja, als je een tegenstander treft die 144 ratingpunten meer heeft, is statistisch gezien de kans op verlies nu eenmaal het grootst.