Door de verheugende groei van het aantal leden kan, bijvoorbeeld bij het bezoek van een vereniging voor de externe competitie, ruimtegebrek ontstaan omdat niet alle ruimtes in het Trefcentrum beschikbaar zijn. Het bestuur heeft dit probleem aangekaart bij de beheerder Cosis waarna in goed overleg is besloten dat komend seizoen op de speelavonden drie ruimtes permanent beschikbaar zijn. Dit betekent dat ongeveer 50 schakers kunnen spelen. Voor vrijwel alle leden, die met veel plezier in het Trefpunt schaken, is dit een gunstige ontwikkeling.
Donderdag 13 april is de laatste wedstrijd in de externe competitie tegen een team van de Groninger combinatie. Door een te zware indeling met teams uit Groningen, Assen, Emmen,Hoogeveen en Coevorden zal Roden op de laatste plaats eindigen en degraderen. Hopelijk gaat het volgend seizoen beter.
In de 24e ronde van de interne competitie werden 12 partijen gespeeld. Koploper Pieter Doller bouwde in zijn partij tegen Lieuwe Boskma een sterk centrum op en viel daarna met dame en loper de stelling van Lieuwe binnen. De stelling van Lieuwe was moeilijk meer te verdedigen en dit voordeel werd door Pieter bekwaam in winst omgezet. In de partij tussen Tom Visser en Raoul Suurmeijer bereikte Tom met een pion de zesde rij. Met deze pion werd sterke druk op de stelling van Raoul uitgeoefend. Door een vrijwel gedwongen afruil bereikte Tom met een dame en een loper tegen twee torens een gewonnen stelling. De partij tussen Ale Bakker en Menno Keizer had een wisselend verloop. Beide spelers kwamen afwisselend materieel in het voordeel. Uiteindelijk kwam een eindspel op het bord waarbij Menno 4 en Ale 3 pionnen had met beide een loper van verschillende kleur. Meestal is dit type eindspel remise maar Menno wist toch het voordeel van een pluspion in winst om te zetten. De partij tussen nieuwkomer Gijs Hager en Jeppe Teensma ging lang gelijk op. In het middenspel zag Jeppe en wending over het hoofd die een stuk en daarmee de partij kostte. Gijs zette hiermee de stijgende lijn, die zijn spel de laatste tijd vertoont, voort