In de 22e ronde zaten weer zesentwintig schakers achter het schaakbord. Lieuwe Boskma investeerde tegen Johan Zwanepol een vol stuk die hij met rente snel weer terug zou verdienen. In slechte stelling wachtte Johan niet al te lang af en gaf zijn partij verloren. Dick Dalmolen trof Jeppe Teensma aan het bord. Met een stevige aanval op de damevleugel werd de zwarte verdediging beetje bij beetje teruggedrongen en klemgezet, wat voldoende was voor de winst. Tacticus Theo Wolthekker zette tegen Jan Pezij al vroeg in de avond de aanval in, dit keer overspeelde hij zijn hand. In het eindspel waren de rollen omgedraaid en trok Jan aan het langste eind door een belangrijk bordpunt te incasseren.

Deze avond waren er slechts twee remisepartijen. Bernard Bos, spelend achter de zwarte stukken, ging in zijn strijd tegen concurrent Raoul Suurmeijer akkoord met remise. Op het bord stond een torenpionneneindspel met nog heel veel pionnen, waarbij de zwarte pionnen in de meerderheid waren. Lang leek het erop dat Henk van Bemmel - met een stuk meer voor twee pionnen - zijn partij tegen Menno Keizer zou winnen. Waar het precies voor Henk mis is gegaan vraagt om een nadere analyse, uiteindelijk wist Menno met zijn twee vrijpionnen op de damevleugel er nog een remise uit te slepen.

De twee huidige koplopers Pieter Doller en Tom Visser waren deze avond afwezig. Met nog zeven ronden te gaan hebben zij een grote voorsprong opgebouwd op de nummer drie van de ranglijst, Lieuwe Boskma. Voor het B-kampioenschap hebben Bernard Bos en Menno Keizer veruit de beste papieren. In de C-categorie is Arnout Wegerif weggezakt naar een 24e plaats. Teije Smedinga, met Gijs Hager in de directe achtervolging, is stilletjes aan opgeklommen naar de 18e plaats en voert de C-strijd nu aan. Beide C-spelers zijn al een lange reeks partijen achtereen ongeslagen. Over twee maanden kan de definitieve stand worden opgemaakt.