2023 02 06 ClubavondVoor zover het is na te gaan was het aantal deelnemers aan de interne competitie afgelopen maandagavond in de meer dan zestigjarige geschiedenis van de vereniging nog nooit zo groot. Op 17 borden werd door 34 deelnemers gespeeld. Vrijwel alle beschikbare speelplekken in het Trefpunt Scheepstra werden benut. Ook deze avond meldde zich weer een belangstellende voor het lidmaatschap van de vereniging, die een ongekende bloei doormaakt.

In de strijd om de bovenste plaatsen speelde Pieter Doller tegen Ward Romeijnders. Na het afruilen van de dames begon Ward met zijn pionnen een aanval op de koningsvleugel. Hij kreeg een toren op 7e rij wat vaak goede winstkansen biedt. Pieter verdedigde echter nauwkeurig waardoor remise het resultaat werd. Tom Visser en Richard Matulessy, beiden eveneens kanshebbers voor de bovenste plaatsen, speelden een strategische partij. Door een blunder verspeelde Richard een paard en was de partij met winst voor Tom vroeg in de avond afgelopen. Lieuwe Boskma verloor in de strijd om de kopposities verrassend van Bernard Bos. Bernard die na een aantal jaren afwezigheid weer terug is bij de vereniging komt steeds beter in vorm. Een hoge plaats op de ranglijst is voor hem zeker mogelijk.

Dick Dalmolen en Theo Wolthekker speelden een opvallende partij. In het middenspel had Dick een goede stelling met een sterk paard in het centrum. Theo begon echter in de voor hem bekende stijl een woeste koningsaanval. Theoretisch is hier vaak wel wat op aan te merken maar het vereist vaak een nauwkeurige verdediging waar een foutje snel gemaakt is. Een redelijk aantal spelers hebben dit aan den lijve ondervonden. Ook Dick ving de aanval niet goed op hetgeen resulteerde in stukverlies en een verloren partij.

Na afloop van de partijen werd door de deelnemers aan de bar het wel en wee tijdens de partijen en daarbuiten in een goede ambiance doorgenomen.