Tom Visser heeft ook in de 23e ronde van de interne competitie gewonnen. Met die overwinning is hij onbereikbaar geworden voor zijn achtervolgers. Jan Pezij vervulde de ondankbare rol van verliezer. Hij stond al een tijdlang verloren maar juist voordat hij opgaf, had Visser een foutieve zet gedaan waardoor hij remise had kunnen forceren. Pech voor Pezij, maar ondanks deze tegenvaller blijft hij de C-spelers op de ranglijst aanvoeren.
De grote winnaar van deze ronde was Arend van der Burgh. In de strijd om het B-kampioenschap deed hij goede zaken. Zelf versloeg hij Bob van Maanen, terwijl zijn naaste concurrent Jeppe Teensma tegen Dick Dalmolen het onderspit moest delven. Voor Jeppe was het een minder goede avond. Jan van Spijker passeerde hem in het klassement. Hij weerlegde een openingsgambiet van Cees Hageman en won de partij.
Hoewel de competitie zijn einde nadert, is er nog geen spoor van vermoeidheid bij de spelers te constateren. Alle partijen eindigden in een beslissing, dus geen enkele remise. Lieuwe Boskma en Johan Zwanepol zijn in een gevecht om de tweede plaats verwikkeld en in die strijd geldt ieder punt. Ditmaal hadden zij de gebroeders Duisterwinkel als tegenstanders. Lieuwe versloeg Jan in de koningsaanval en Johan bouwde tegen Kees een vroeg verworven voordeel kundig uit tot winst. Teije Smedinga boekte een mooi succes door Menno Keizer in het eindspel het punt te ontfutselen. Henk Hamelink kon het niet bolwerken tegen Derk Holman en Gijs Hager won tegen Jannie Russchen zijn tweede partij op rij na zijn terugkeer bij de schaakclub.