Afdrukken

Johan Scharft weer de rapste en de snelste

Op maandag 28 april jl. werd de 5e en tevens laatste avond van de rapid- en snelschaakcompetitie gehouden. Na de 4e avond stond Johan Scharft in beide competities bovenaan. Allereerst werden de twee laatste partijen van de rapidcompetitie afgewerkt. In verband met de vakantie waren er een paar kanshebbers afwezig waardoor de spanning een beetje weg was. Koploper Johan Scharft bleef bovenaan staan en met een score van 11½ punten uit 12 partijen bleef hij de anderen ver voor. In 7 seizoenen heeft Johan deze competitie voor de zesde keer gewonnen en voor de vierde keer op rij.

Eindstand rapid na ronde 12: 1. Johan Scharft; 2. Ger Battjes; 3. Richard Matulessy; 4. Dick Dalmolen; 5. Frans Jager.

Hierna werden er nog 8 snelschaakpartijen gespeelt. De spanning zat hier nog volop in. Na de 4e speelavond was het verschil tussen de nummer 1 en 2 maar 12 punten. Na de eerste partij van deze avond wist Frans Jager zeer verrassend de kop over te nemen van Johan Scharft. Na het onderlinge treffen in de ronde daarop wist Johan de kop te heroveren en gaf deze niet meer uit handen. En dus wist Johan met een score van 20½ punten uit 24 partijen ook zijn snelschaaktitel te prolongeren. Deze titel ging voor de zevende keer in 8 seizoenen naar Johan. Ook deze competitie wist hij voor de vierde keer op rij winnend af te sluiten.

Eindstand snelschaken na ronde 24: 1. Johan Scharft; 2. Frans Jager; 3. Ger Battjes; 4. Richard Matulessy; 5. Lieuwe Boskma.