Tom Visser is bezig met een indrukwekkende reeks. In de 8e ronde van de competitie versloeg hij nummer twee op de ranglijst, Johan Zwanepol. Het was zijn zesde opeenvolgende winstpartij. Al vroeg in het seizoen heeft Tom een grote voorsprong heeft opgebouwd. Niet alleen is zijn score indrukwekkend, ook de manier waarop hij zijn partijen wint dwingt grote bewondering af. Hij schrikt niet terug voor lange partijen en het lukt hem daarin zijn tegenstanders voortdurend onder druk te houden. Tot nu toe zijn zij allen bezweken. Ook het spel van Jan Pezij is bewonderenswaardig. Jan is ingedeeld in de C-categorie, maar na winst op Mark Hoogendijk bezet hij de derde plaats in het klassement. Daarin is hij Jan van Spijker gepasseerd. Evenals Tom is Jan Pezij niet bang voor lange partijen. Hij onderkent vroeg mogelijke gevaren en benut de kansen die zich voordoen.
De vijfde plaats wordt ingenomen door Arend van der Burgh. Hij zorgde voor een verrassing door van Henk van Bemmel te winnen vanuit een stelling die volgens sommige omstanders gunstig was voor Henk.
Sommige spelers lijken na de coronapauze beter te spelen dan ervoor. Jan Pezij en Jan van Spijker zijn daarvan voorbeelden. Ook Jannie Russchen is sterker geworden. Zij scoorde haar eerste winstpartij van het seizoen.