In de voorlaatste ronde moest Roden 1 aantreden tegen Bedum. In sterkste opstelling een geduchte tegenstander, maar wanneer enkele topspelers verstek laten gaan neemt de geduchtheid zienderogen af. Althans, zo lijkt het, na de 6½-1½ winst voor Roden. Het enige verlies kwam ook nog onverwacht, omdat Dick in het middenspel een materiële voorsprong kon nemen (D tegen T+L). Maar helaas blunderde hij die voorsprong weg.

Het eerste punt werd snel binnengehaald door Tom R., die koos voor het nostalgische Koningsgambiet. In de overige partijen ging het lange tijd aardig gelijk op. In de loop van het spel wisten de meesten een kleine voorsprong te nemen en die langzaam uit te bouwen. Na drie uur spelen rolden zo hele punten binnen bij Henk, Richard, Frans, Tom V. en Geert. Kopman Ward had op bord 1 duidelijk de zwaarste tegenstander. Zijn partij eindigde in een eerlijke remise.

Een grote overwinning dus, van te voren zeker niet verwacht. Gevolg is dat we in de laatste wedstrijd tegen runner-up v.d.Linde aan drie bordpunten genoeg hebben voor het kampioenschap.  Niet onmogelijk, maar zeker ook niet gemakkelijk: v.d.Linde heeft een sterk team, met een hogere gemiddelde rating dan wij. We herinneren ons nog het kansloze verlies in de bekercompetitie. Maar hoe dan ook: we staan er veel beter voor dan we aan het begin van het seizoen hebben durven dromen.