Afdrukken

Het was een spannende afsluiting van het seizoen. Vorige week was al bekend geworden welke spelers direct zijn gepromoveerd en gedegradeerd. Op de laatste speelavond moesten nog vier beslissingen vallen in de promotie-degradatiewedstrijden tussen de groepen A, B, en C. Acht spelers schaakten om vier plaatsen. Dat was een experiment, dat volgend seizoen wordt voortgezet als de ledenvergadering het wil. De  A-spelers wisten zich te handhaven, maar twee B-spelers konden niet aan degradatie ontkomen. Aan het eind van de avond waren Mark Hoogendijk en Cees Hageman de meest gelukkigen. Zij promoveerden van de C-groep naar de B-groep.

laatstespeelavond 1Cees moest het opnemen tegen Arend van der Burgh, de voorlaatste van groep B. Hij zette met de witte stukken een prachtige aanval op die hij in stijl afrondde. Henk Kouwenberg was hetzelfde lot beschoren als Arend. Hij verloor tegen Mark in het middenspel een stuk en moest uiteindelijk in het eindspel het hoofd in de schoot leggen. Voor twee plaatsen in de A groep streden Henk van Bemmel tegen Ale Bakker en Jan van Spijker tegen Menno Keizer. Henk wist zijn plek te behouden door een positioneel goed gespeelde partij. Heel anders verliep de partij tussen Menno Keizer en Jan van Spijker. Jan kwam met wit beter uit de opening maar volgde een winstplan dat naar eigen zeggen bij de uitvoering een fata morgana bleek te zijn. Dat nam niet weg dat er nog volop remisekansen waren die hij uiteindelijk niet wist te vinden. Menno won de partij en blijft in groep A.

De overige partijen hadden geen invloed meer op het klassement. Memorabel zijn de remise van Jeppe Teensma tegen Lieuwe Boskma en de remisepartij van de net 90 jaar geworden Derk Holman tegen Kees Duisterwinkel.

laatstespeelavond 2