Afdrukken

Roden 3 trad maandagavond aan tegen het tweede team van Bedum. Voor half tien waren er al drie remises overeengekomen, daardoor ging alle aandacht naar het tweede bord uit waar Kees Duisterwinkel achter de witte stukken zat. Kees stond een kwaliteit voor, maar hij had een erg rommelige en slecht ontwikkelde stelling. Bij zwart stonden de stukken veel beter en dreigender. Toen de zwarte druk werd opgevoerd leidde één fout van de witspeler het verlies van twee stukken in. Daarmee was de winst voor zwart een kwestie van tijd. 1½ - 2½.

 

In tegenstelling tot de externe competitie, kende de zeventiende ronde van de interne competitie geen remises. Majid Hashemy houdt er wel een aantal slapeloze nachten aan over. Tegen regerend clubkampioen en de huidige koploper Dick Dalmolen kreeg hij binnen tien zetten zomaar de dame van zijn tegenstander cadeau. Einde oefening zou je zeggen, de buit is binnen. Het dameverlies van Dick paste de concurrentie natuurlijk ook wel. Waarschijnlijk zou dat verlies ook tot een nieuwe koploper leiden. Maar Dick vocht door en wonder boven wonder wist hij de partij toch nog te winnen. Wel geholpen door zijn tegenstander.

 

Tom Visser kwam uit tegen Menno Keizer, die dit seizoen zeer goed op dreef is. Daar kwam de Winawer-variant van de Franse opening op het bord. Gedurende de partij veel dreiging vanuit het zwarte kamp, maar het bleek allemaal onvoldoende om het leven van de witspeler echt zuur te maken. Tom reageerde goed en nam de felicitaties in ontvangst na een mooie röntgen, waarmee de zwarte toren werd gewonnen.

 

In de partij Jeppe Teensma - Henk van Bemmel kwam de zwartspeler er dit keer niet aan te pas. Henk wist niet de juiste verdedigingszetten te vinden en stond daardoor al vanaf het begin in de verdrukking. In het middenspel boekte wit belangrijke materiaalwinst, op het moment dat de zwarte koning een kleine wandeling over het bord maakte. Ook na de winstpartijen van Tom Visser, Ward Romeijnders en Ger Battjes blijft Dick Dalmolen de competitie aanvoeren. Maar het verschil met de nummer twee, Tom Visser, is gering.