Afdrukken

De eerste maandag van de kerstvakantie stond de snelschaakcompetitie seizoen 2010-2011 op het programma. In een twaalf ronden durende competitie kregen de schakers een bedenktijd van vijf minuten per persoon per partij. Hoewel Frans Jager daarvoor helemaal uit Amsterdam was overgekomen en Johan Post ook weer sinds lange tijd van de partij was, viel de opkomst toch wat tegen. Waarschijnlijk werd dit mede veroorzaakt door andere kerstvakantieactiviteiten, waaronder het op dit moment gehouden schitterende schaakfestival te Groningen. 

 

Lieuwe Boskma schaakte met deze tijdslimiet weer erg goed. Met tien winstpartijen en slechts twee remises, een keurige 92%-score, wist hij ongeslagen het kampioenschap op zijn naam te brengen. Hij prolongeert daarmee zijn titel en kan de eerste beker van het seizoen dus mee naar huis nemen. Ward Romeijnders en Ger Battjes waren goed voor de tweede en derde plaats. Zij verloren elk maar één keer, Ward remiseerde een keer minder dan Ger en won één van de onderlinge partijen tegen hem. Het andere treffen werd remise. Tom Visser en Frans Jager werden respectievelijk vierde en vijfde. Frans maakte zijn reis dus niet voor niets, maar ik denk dat hij er meer van had verwacht. 

 

Volgende week treden onze leden aan tegen de schakers van Leek, waar de traditionele massakamp zal worden gehouden,  3 januari 2011 zal de interne competitie weer worden voortgezet. Ook zin in een partijtje schaak? Kom gerust vrijblijvend een paar keer meespelen. Maandag 3 januari a.s. is daar een uitstekend moment voor. Onze speellocatie is het dörpshuus Nij-Roon, Roderweg 86 te Nieuw-Roden ’s maandags van 19.45 uur tot 23.30 uur. De jeugd is welkom tussen 18.30 en 19.30 uur. Voor meer informatie www.schaakclub-roden.nl