Afdrukken

Maandag jongstleden werd de laatste ronde van de interne competitie in 2010 gespeeld. In het nieuwe kalenderjaar zal deze strijd worden voortgezet. Volgende week staat de snelschaakcompetitie op het programma (twaalf ronden vijf minuten per persoon per partij), de week daaropvolgend zijn onze leden uitgenodigd bij onze schaakvrienden van Leek. Daar zal de traditionele massakamp worden gehouden.

 

In de veertiende ronde kwam tussen Tom Visser en Lieuwe Boskma een rustige remise tot stand. Daarmee behoudt Tom zijn ongeslagen status, het was nog even afwachten of zijn koploperspositie in gevaar zou komen. Dick Dalmolen deed wat hij moest doen om aansluiting te houden: winnen, dit keer werd Henk van Bemmel aan de kant gezet. Menno Keizer hield lang een betere stelling tegen Ward Romeijnders, echter een slechte zet keerde zijn winstkansen. Theo Wolthekker wist direct een vervelende aanval uit te zetten waar Kees Duisterwinkel geen raad mee wist. Kees moest zijn dame geven, daarna was er voor hem nog weinig eer te behalen. Majid Hashemy zette een remiseachtige partij om in een winstpartij en haalde daarmee de volle buit binnen. Zowel Ab Colly als Derk Holman deden het deze avond niet goed. In hun partijen gingen zonder compensatie stukken van het bord. Arnout Wegerif speelde voor de eerste keer mee in ons schaakgezelschap. Helaas voor hem ging zijn eerste partij verloren. De tweede partij wist hij wel te winnen. Een kandidaat nieuw-lid dus, die het velen van ons op het bord met de vierenzestig velden moeilijk kan maken.

 

Tijd voor een tussenbalans. Tom Visser blijft uiteindelijk met een zeer kleine voorsprong koploper en mag zich daarmee “Herbstmeister” noemen. Hij wordt direct gevolgd door Dick Dalmolen, de regerend clubkampioen. Ward Romeijnders bezet de derde plaats, Ger Battjes en Lieuwe Boskma zijn respectievelijk vierde en vijfde. Arnold Meijster voert het kamp van de B-spelers aan, Leen van der Heiden doet dat bij de C-spelers. Leen is nog steeds ongeslagen en bezet nu de 13e plaats. Wie van ons gaat daar wat aan doen? Cees Hageman is drager van de rode lantaarn. Volgend jaar zal Cees daar zeker verandering in willen brengen.