Afdrukken

Roden 1 deed in klasse 1B van de NOSBO goede zaken door de derde overwinning op rij bij te schrijven. Dit keer kwam medekoploper ESG uit Emmen op bezoek. Met vier overwinningen en twee remises kwam er aan het eind van de avond 5 - 3 op het scorebord te staan. Lieuwe Boskma, Menno Keizer, Henk van Bemmel en Dick Dalmolen tekenden voor de winst, Ger Battjes en Ward Romeijnders kwamen in hun partijen remise overeen. Tom Visser en Bernard Bos verloren dit keer.

 

In het middenspel won Lieuwe als eerste een stuk, later in de partij had hij nog een dame op het bord waar zijn tegenstander het met een toren moest doen. Henk kreeg een stuk voor drie pionnen, maar stond lange tijd minder actief dan zijn opponent. Pas laat in de partij keerden zijn kansen en kreeg hij weer de regie in handen. Dat leverde de volle winst op. Dick kwam al snel in een positie terecht met twee gezonde pluspionnen, echter de zwarte vrijpion van zijn tegenstander op de koningsvleugel trok eerst de nodige aandacht. Toen dat gevaar geweken was, bleek de witte pionnenopmars niet meer te stuiten. Tom Visser ging enigszins verrassend met lege handen naar huis. Ook al had hij lange tijd de betere stelling, één slechte zet bracht daar snel verandering in.

 

In de interne competitie werden nog acht partijen gespeeld, waar telkens de zwartspeler aan het langste eind trok. Op één partij na. Majid Hashemy was met zwart aan de winnende hand, hij mocht met twee paarden één witte toren bestormen, daar tussen in speelden ook enkele pionnen een belangrijke rol. Toen de buit bijna binnen was ging hij door zijn vlag en was de partij over. Natuurlijk allemaal erg teleurstellend voor hem, voor de witspeler een mooie meevaller. Tegenstander Jeppe Teensma bereikt daarmee de tiende plaats, Majid moet het voorlopig met de dertiende plek doen.