Voor de eerste ronde van de externe competitie was het vorig jaar gedegradeerde Roden 2 gastheer van Haren 5. Roden 3 ontving op dezelfde avond Lewenborg 2.

 

Haren trad aan met een zeer jeugdig team, dat - ondanks de einduitslag doet vermoeden - lang en goed partij gaf. Echter, Roden 2 bleek voor dit team nog een maatje te groot. Vanuit een Schots gambiet won Theo Wolthekker als eerste zijn match. Kort daarna leed Ale Bakker een gevoelige nederlaag. Gelukkig bleef ons tweede team meerdere verliespartijen bespaard. Willem Jongsma, Arend van der Burgh en Jeppe Teensma wisten te winnen, Cees Hagemans partij eindigde in remise. Daar kwam een “Cambridge Springs” op het bord, een opening waar Cees van de theorie goed op de hoogte was. Toen de teamwinst ons niet meer kon ontgaan en er in zijn partij geen directe winstvoortzetting meer voorhanden was, nam hij tevreden het halve punt in ontvangst. Eindstand 4,5 - 1,5.

 

Bij het derde team liep het allemaal wat minder voorspoedig. Volgens zeggen kende Lewenborg aan bord één en twee een stevig ratingoverwicht. Dat resulteerde erin dat de partij van Arnold Meijster aan het eerste bord snel over was. De tweede nul kwam op naam van Maurice Cox. Olaus Diebrink en Kees Duisterwinkel wisten er allebei een remise uit te slepen. Einduitslag 1 - 3.

 

In de achtste ronde van de interne competitie morste koploper Tom Visser geen half of heel punt. Dit keer werd tamelijk gemakkelijk van Henk van Bemmel gewonnen. Ward Romeijnders won ook, drie andere directe concurrenten van de koploper kwamen niet verder dan een gelijkspel. Al deze uitslagen versterken de koppositie van Tom. Leen van der Heiden is na lange tijd weer terug en liet dat ook duidelijk weten door zijn eerste partij in deze competitie op fraaie wijze te winnen. We zijn gewaarschuwd.