Roden 2 verliest strijd om de beker

 

Het bekeravontuur van Roden 2 was dit seizoen van korte duur. Bezoekende vereniging Bedum was een maatje te groot en won verdiend met ½ - 3½. Jan van Spijker, Jeppe Teensma en Ale Bakker verloren, Majid Hashemy redde de eer door er nog een remise uit te slepen en een half punt in (Nieuw) Roden te houden. Volgende week is het weer de beurt aan ons eerste team. Voor de tweede ronde van de externe competitie zijn zij te gast bij Haren 4.

 

In de top van het klassement deden Dick Dalmolen, Tom Visser en Lieuwe Boskma goede zaken. Ward Romeijnders en Ger Battjes deelden het punt in een Italiaans onderonsje. Na vijf ronden bezetten zij gezamenlijk de eerste vijf plaatsen. Regerend clubkampioen Dick is weer koploper.

 

Door zijn hoge ranglijstnotering mocht Arend van der Burgh afgelopen maandag aantreden tegen de huidige koploper. De eerste vijfendertig zetten hield hij goed stand, daarna slopen er fouten in zijn spel die zijn verlies inleidden. Ook volgende week mag hij nog eens als kop van Jut aantreden. 

In het onderlinge treffen tussen Cees Hageman en Willem Jongsma kwam de Hollandse verdediging op het bord. Niks mis mee Willem, ook oud wereldkampioen Botwinnik maakte veelvuldig van deze opening gebruik. Cees had er geen goed antwoord op, waarmee Willem zijn tweede seizoensoverwinning boekte. 

Menno Keizer bracht vroeg in de partij een zeer dreigende koningsaanval op het bord en uw rubriekschrijver ging er van uit dat het spel daarna snel over zou zijn. Pakte Menno het verkeerd aan, of was het de schaakkunst van Jan Kakes, wij houden het op het laatste. Routinier Jan behield de rust en verdedigde nauwkeurig. Aan het einde van de match waren de winstkansen gekeerd en mocht Jan het volle punt bijschrijven.