Twee spelers van de sc Roden hebben goede resultaten geboekt op het Atlantistoernooi dat jaarlijks in augustus in het Denksportcentrum in Groningen wordt gespeeld. Het toernooi bestaat uit een meestertienkamp, die naar verwachting gewonnen werd door de Bulgaarse grootmeester Dejan Bojkov met 7 punten uit 9 partijen.

Onder de meestertienkamp hing een aantal tienkampen met amateurs, voornamelijk uit de noordelijke regio. Dick Dalmolen eindigde in groep D met 6 uit 9 op een ongedeelde tweede plaats. Hij ging er dit keer nogal agressief in en speelde daardoor niet een keer remise. Kwam daardoor na vijf partijen slechts op 2 punten, maar door de laatste vier partijen te winnen werd het toch nog een acceptabele eindstand . De bestaande rating ging met 43 punten omhoog naar 1840.

Majid Hashemy ging er in groep E wat voorzichtiger tegenaan, maar boekte eenzelfde resultaat: 6 uit 9. Hij moest de tweede plek echter nog met twee anderen delen. De rating van Majid ging met liefst 64 punten omhoog naar 1585.Majid heeft deze zomer nogal wat werk gemaakt van de theorie. We kunnen dus nog wel wat hem verwachten komend seizoen.