We waren dichtbij een gelijkspel of een overwinning, maar helaas, het winnende schot ontbrak in onze wedstrijd tegen v.d.Linde. Zo keerden we uit Oost-Groningen huiswaarts met een 4½-3½ nederlaag.

De avond begon met een snelle overwinning voor Tom. Na 4 zetten verdwenen de dames al van het bord, waarna hij gemakkelijk spel kreeg met zijn lichte stukken. Zijn tegenstander moest elke zet op zijn hoede zijn, wat een poos goed lukte maar na 20 zetten niet meer. Jeppe ging al bijna even snel ten onder aan een verwoestende koningsaanval. Lieuwe had de eer van het kopmanschap en wist dat met een gedegen remise te bekronen. Zelf had hij er tijdens de partij een hard hoofd in, maar de objectieve toeschouwer zag dat het goed zat. Ger wilde tegen de club, waar hij in een ver verleden nog kampioen van geweest is, koste wat kost zijn externe vormcrisis te boven komen en had teamleider Henk verzocht om niet aan bord 1 te hoeven spelen. Of de crisis nu voorbij is ligt in de schoot van de toekomst verborgen, maar het zou kunnen, want hij won een mooie partij. De winst had hij te danken aan een volgens eigen zeggen 'akelig sterk loperpaar'.

Henk speelde een partij waarin de remisemarges niet werden overschreden. Bij Dick gebeurde dat wel. Hij kwam eerst slecht te staan. Toen zijn tegenstander besloot geen tweede pion te veroveren kon Dick terugkomen en zelfs een kwaliteit tegen een pion voorkomen. Daar lijkt hij dit seizoen patent op te hebben, al is het rendement nog niet zo hoog. Ditmaal leverde het ook niet meer op dan remise. De voor de einduitslag beslissende partij kwam op naam van Frans. In een taktische stelling met beiden een dame en loper en een stel pionnen nog op het bord leek hij aan het langste eind te gaan trekken. Maar een moment van verslapping deden de kansen keren. Zelfs een remise zat er niet meer in. Dit was extra jammer, omdat Ward een lange tijd hardnekkig gevoerde verdediging niet kon volhouden. En dus wederom geen matchpunt. Het wordt benauwd.