Het wil dit seizoen nog maar niet lukken met Roden 1. Tegen Het Kasteel uit Coevorden hadden we geen moment zicht op de winst of zelfs op een gelijkspel. Ik heb althans niemand horen mopperen dat hem een heel of een half punt door de neus was geboord. Natuurlijk waren we verzwakt door het ontbreken van Ger Battjes (ziek) en Jeppe Teensma. Hierdoor dreigden we problemen met invallers te krijgen, omdat zowel het tweede als het derde team op dezelfde avond moesten spelen. Dit mag echt niet weer gebeuren, NOSBO!!!

Gelukkig had Willem Jongsma zijn partij voor het tweede team al vooruitgespeeld, dus kon hij te hulp schieten. En vrije man Tom Roedema was gelukkig ook bereid en in staat om in te vallen. Dat deed hij met verve, want hij haalde al snel een punt binnen. Dat goede begin kreeg geen vervolg. Eén voor één gingen Henk, Lieuwe, Ward en Willem  voor de bijl. Dick kreeg een soortgelijke stelling op het bord als vorige week in de bekercompetitie, maar dit keer wist hij zijn kwaliteit voorsprong wel te benutten. Het doek viel toen Frans met een pionnetje minder het remise-aanbod wel moest accepteren. Dat was voor Tom Visser het sein om ook met remise accoord te gaan. Hij stond in de slotstand weliswaar gewonnen, maar daar had het daarvoor lange tijd niet naar uitgezien. De hele partij had hij met de rug tegen de muur gestaan, maar net toen het leek of hij op kon geven zat er een wonderbaarlijke ontsnappingsmogelijkheid in de stelling, die hem zelfs een kwaliteit opleverde.

Kortom: een 5-3 nederlaag. Maar van vorig jaar weten we dat we van de sterkste teams kunnen winnen, dus van wanhoop is geen sprake.