Waar we het vorige seizoen mee eindigden, daarmee gingen we dit jaar van start: een wedstrijd tegen Groningen 4. Destijds werd het een 5-3 nederlaag, nu kwamen we er met 6-2 helemaal niet aan te pas. Alhoewel, op een aantal borden had een halfje meer niet misstaan.

De start van de avond beloofde al niet veel goeds. Schrijver dezes was al na een paar zetten vergeten dat een paard op b6 niet alleen een toren op a8 aan kan vallen maar ook een loper op c8. Van pure ellende gaf ik me direct gewonnen en dat was misschien nog een grotere blunder, want met een kwaliteitje minder valt best nog wel te vechten.

Daarna ging het een hele poos op de meeste borden aardig gelijk op, maar het slot was zoals hierboven al vermeld een stuk minder. Jeppe en Menno werden vakkundig opgebracht. Henk kwam kreeg goed spel, maar ging een zet te laat uit op pionwinst. Nu liep dat uit op pionverlies en nog wel een heel belangrijke. ZIjn tegenstandster kreeg een mooie vrije a-pion en toen geloofde Henk het wel, zij het onder licht protest van zijn opponente, want ze wilde het voor zich zelf nog bewijzen. Een echte liefhebster.

Lieuwe behaalde een gelijkwaardige remise. Dick had in een toren+dame-eindspel een pion meer, maar wist dat helaas niet te verzilveren. Frans was de enige die een vol punt wist te scoren. Hij had al vroeg een kwaliteit voorsprong gekregen, maar had daarna wel enige ontwikkelingsachterstand. Tegen zijn natuur in moest hij voorzichtig opereren en daar had hij naar eigen zeggen flink moeite mee. Maar het loonde uiteindelijk. Ger tenslotte had een zware avond en liep steeds wat achter de feiten aan. Maar na de tijdcontrole stond een studie-achtige stelling op het bord waarin de mogelijkheid van eeuwig schaak, en dus remise, het thema was. Onder grote publieke belangstelling kwam het uiteindelijk tot een climax. Maar, jammer, jammer, drie zetten voor het eind miste Ger toch nog het eeuwige schaak en de eindige roem.

Duidelijk is dat we het zwaar gaan krijgen dit jaar. We missen, vergeleken met vorig jaar, Peter en Richard, maar hopelijk is Ward de volgende rondes weer van de partij. Op 27 oktober wacht ons Leek. Dat wordt een belangrijke pot!