Roden 1 heeft het seizoen in de Promotieklasse geen positief slot kunnen geven. In de in Peize gezamenlijk gespeelde en perfect georganiseerde laatste ronde was Groningen 4 met 5-3 te sterk. Er zijn wel wat kansen geweest op een beter resultaat, maar wat in het begin van het seizoen wel lukte, lukt ons de laatste ronden niet meer. Alleen Richard en Dick wisten hun partij te winnen, Lieuwe en Tom brachten een half punt binnen. Van de verliezers had zeker Frans op meer mogen hopen met zijn kwaliteit voorsprong in een pionneneindspel.

Uiteindelijk mogen we met 8 uit 9 en 35½ bordpunt niet ontevreden zijn met het seizoen. We zijn geëindigd op de achtste plaats, precies de plek die volgens de gemiddelde rating van ons mocht worden verwacht. Het was wel een vreemde competitie met een enorm brede middenmoot. Het had zo maar kunnen zijn, dat een ploeg met 8 uit 9 op de voorlaatste plaats zou zijn geëindigd en had moeten degraderen. Met een beetje minder geluk (denk bijv. aan RIchard's ontsnapping bij Oostermoer) waren wij het haasje geweest in plaats van Staunton 2.

Volgend jaar nieuwe kansen met twee sterke teams minder, maar met het nu uit de landelijke competitie gedegradeerde Unitas 2 en drie promovendi uit de eerste klasse. Hopelijk behoren daar onze schaakvrienden uit Leek bij. We duimen voor hen.