"de Krant", dinsdag 15 maart 2016

Tom Visser heeft Ger Battjes afgelost als leider van de interne competitie. Hij profiteerde in de 22e ronde met de witte stukken optimaal van een zwakke verdedigende zet van Lieuwe Boskma. Daarvoor was de partij gelijk op gegaan met wisselende kansen voor beide spelers. Lieuwe staat nu op de vijfde plaats achter Ruurd Kunnen en Johan Zwanepol.

Koploper Ger Battjes liep met zwart tegen een goed voorbereide openingsvariant van Ruurd Kunnen aan. Hij moest nauwkeurig spelen om niet in het nadeel te komen. Dat lukte en even leek het er zelfs op dat Ger de winst zou  grijpen. Uiteindelijk moest hij zich tevreden stellen met remise. In een interessante partij vol combinatiemogelijkheden troefde Johan Zwanepol Menno Keizer af. Theo Wolthekker speelde tegen Henk van Bemmel al snel met een pion minder, maar wist aan het eind van de avond een zwaar bevochte remise uit het vuur te slepen. Ale Bakker leverde een prima prestatie door van Dick Dalmolen te winnen. Hij staat nu tweede in de B-groep achter Theo.

De partij tussen Frans van Doorn en Jeppe Teensma was een foutenfestival en verdiende geen overwinnaar. Remise was de juiste uitslag. Opmerkelijk was de overwinning van Jan Duisterwinkel tegen Cees Hageman. Jan speelde met wit en wist met een goed opgezette aanval de partij naar zich toe te trekken. Hierdoor is hij Cees in het klassement van de C-spelers gepasseerd.

Arend van der Burgh had van te voren aangekondigd dat hij nog een appeltje te schillen had met Jan van Spijker en dat hij hem in een koningsgambiet zou verpletteren. Jan verdedigde zich goed en Arend kwam niet verder dan remise. Mark Hoogendijk die op een ongelukkig manier de laatste twee partijen had verprutst, herstelde zich met een overwinning op Ab Colly.