SISSA 3 is dit seizoen met afstand het sterkste team in de promotieklasse van de NOSBO. Het is nog ongeslagen en heeft van de vijf gespeelde wedstrijden vier met de monsterscore van 7-1 gewonnen. Wij stonden laatste en we wisten dat we maandag een moeilijke avond tegemoet gingen. Het werd uiteindelijk 5-3 voor SISSA. Een verdiende, hoewel enigszins geflatteerde zege. Zij waren iets handiger in het eindspel.

Dick Dalmolen was als eerste klaar. Met een remise hielp hij Roden direct van de nul af, wat altijd een prettig moment is. Ruurd Kunnen had in de opening een pion veroverd. Zijn tegenstander dwong hem echter in een eindspel met ongelijke lopers dat niet te winnen was. Henk van Bemmel had een pion verloren. Hij kwam in een dame-eindspel terecht, maar verspeelde daar een tweede pion waarna de partij verloren was. Ward Romeijnders werd onze held van de avond. Hij versloeg in een uitstekende partij aan het eerste bord zijn hoger gerate tegenstander overtuigend. De stand was gelijk toen het laatste speeluur aanbrak. De voorzichtige inschatting was dat een gelijkspel er wel inzat. Johan Zwanepol stond moeilijk, maar Tom Visser leek goede kansen te hebben. Van de partijen van Ger Battjes en Lieuwe Boskma leek een puntendeling het meest waarschijnlijke resultaat. Het pionnen-eindspel van Ger werd inderdaad remise. Terwijl Johan verloren kwam te staan met een paard en toren tegen een dame plus pion, bleek de stelling van Tom minder eenvoudig dan gedacht. Hij moest in een paard-eindspel zelfs nog nauwkeurig spelen om remise binnen te halen. Gelukkig kun je met koning en paard een kale koning niet mat zetten. Toen de stand 4-3 voor SISSA was geworden, zwoegde Lieuwe al geruime tijd in een toreneindspel met een pion minder. Theoretisch was het remise, maar wat is theorie waard als het middernacht is geweest en je vermoeid begint te raken? De verdedigende partij is dan altijd in het nadeel. Lieuwe begon kleine foutjes te maken waardoor zijn stelling steeds meer verzwakte. Na bijna 100 zetten moest hij opgeven.

Roden staat met nog drie ronden te gaan op de laatste plaats. Het goede nieuws is dat onze tegenstanders alle drie eveneens degradatiekandidaten zijn. Wij hebben onze kansen daardoor nog steeds in eigen hand.