"de Krant, dinsdag 26 januari 2016"

In de zestiende ronde van de interne competitie was het Theo Wolthekker die de vele liefhebbers van zijn originele aanvallende speelstijl een treurige avond bezorgde. Hij was na zijn overwinningen op Ger Battjes en Tom Visser tot de tweede plaats opgeklommen. Maar….soms kun je te ver gaan in je aanvalslust. Eerst een pion offeren voor een open lijn en daarna nog een stuk aanbieden, nee dat was te veel van het goede. Dick Dalmolen wist er wel raad mee en al spoedig moest Theo opgeven. Hiermee nam Dick de tweede plaats over. Theo staat nu derde.

Tom Visser speelde met wit tegen Ruurd Kunnen een opwindende partij. Toen Ruurd aan een origineel maar bizar middenspelplan begon, kon Tom een koningsaanval inzetten. Ruurd probeerde met een paar valletjes zijn hachje nog te redden, maar Tom zag alles en won de partij. En hoe verging het Johan Zwanepol? Lange tijd ging het gelijk op tegen de met wit spelende Jeppe Teensma totdat deze in het eindspel zijn verdediging verwaarloosde. Johan was er als de kippen bij om met een niet te pareren mat aanval zijn tegenstander in het stof te laten bijten. Hij blijft derhalve klassementsleider ondanks een wat mindere periode. Ook aan het bord van Lieuwe Boskma, die met zwart tegen Henk van Bemmel speelde, viel vooral in de tijdnoodfase veel te beleven. Na een ongewild pionoffer kwam Lieuwe in het eindspel beter te staan en hij wist ondanks zijn tijdnood met enkele handige zetten de partij in zijn voordeel te beslissen. Bij het treffen tussen Frans van Doorn en Cees Hageman stond de eerste plaats bij de C-spelers op het spel. Frans won met wit in gedegen stijl. Hij was vooral tevreden over zijn laatste 20 zetten waarin hij een klein positioneel voordeel wist uit te bouwen tot winst. Frans is door deze zege tot de top 10 doorgedrongen. Ger Battjes kon met wit een positioneel voordeel niet verzilveren tegen een solide spelende Ale Bakker en Kees Duisterwinkel overspeelde met wit Henk Kouwenberg.

Gezien de wisselende resultaten van de top tien spelers kunnen zeker nog acht spelers om het kampioenschap strijden. Dat belooft nog wat de komende ronden!