"de Krant", dinsdag 19 januari 2016

Johan Zwanepol gaat in de interne competitie nog steeds aan de leiding, maar hij maakt een moeilijke periode door. Na een zwaarbevochten remise in ronde 13 tegen Henk van Bemmel en verlies tegen Ward Romeijnders in ronde 14, moest hij afgelopen maandag zijn meerdere erkennen in Dick Dalmolen. In een gecompliceerde stelling miste Johan een sterke zet. Dick verdedigde actief en gaf de klassementsleider geen nieuwe kans. Theo Wolthekker is opgeklommen naar de tweede plaats en is daarmee met afstand de hoogst geplaatste B-speler. Hij won van Tom Visser die na een afwezigheid van bijna twee maanden het juiste ritme nog niet te pakken heeft. Theo heeft met zijn vindingrijke spel dit seizoen al drie spelers van het eerste team verslagen. Ook tegen Tom slaagde hij erin steeds nieuwe dreigingen te creëren om in de tijdnoodfase beslissend toe te slaan.

Kort achter Theo staat een groepje achtervolgers met Dick Dalmolen, Lieuwe Boskma, Ward Romeijnders en Ger Battjes. Ger en Lieuwe hebben in de 14e ronde onderling remise gespeeld. In de 15e ronde wonnen zij van Henk van Bemmel en Jeppe Teensma.

Frans van Doorn is de leider van de C-spelers. Na een verliespartij in de eerste ronde is hij ongeslagen gebleven. Tegen Arend van der Burgh scoorde hij “een vette remise”. Met acht puntendelingen is hij de onbetwiste remisekoning. Frans wordt op de voet gevolgd door Cees Hageman die een knappe zege boekte op Jan van Spijker.

Roden 2 heeft in de 2e klasse van de NOSBO-competitie een 4-2 overwinning geboekt op het damesteam van SISSA uit Groningen. De winstpartijen kwamen van Jan van Spijker en Ale Bakker. De Rodenaren gaan in hun klasse aan de leiding.