"de Krant", dinsdag 1 december 2015

In de tiende ronde van de interne competitie waren weer enkele spectaculaire partijen te zien. Zo verraste in de C groep Jannie Russchen met een originele opening Henk Kouwenberg, die met de zwarte stukken niet het juiste antwoord wist te vinden. Jan Duisterwinkel won met wit een sterke partij tegen Frits Bosman. Hij staat als nieuwkomer op een zeer verdienstelijke 14e plaats. Frans van Doorn miste met wit tegen Ale Bakker in de opening een goede kans maar wist na zorgvuldig spel een remise uit de wacht te slepen. Maar oh jee, wat gebeurde er allemaal bij Theo Wolthekker? Hij probeerde de stelling van de met zwart spelende Jeppe Teensma al in een vroeg stadium op te blazen. Dat lukte niet en Jeppe kreeg voldoende tegen kansen. Met een prachtig dameoffer besliste Theo uiteindelijk toch nog de partij. Cees Hageman hield met wit lange tijd goed stand tegen een scherp spelende Bernard Bos. Een verkeerde pionnen afruil werd Cees uiteindelijk noodlottig. Jan van Spijker leverde een goede prestatie door Menno Keizer te verslaan.

Aan de top van het klassement kwamen geen wijzigingen doordat Henk van Bemmel en Ward Romeijnders het punt deelden en de overige koplopers een bekerwedstrijd speelden. Theo Wolthekker rukte op naar de zesde plaats en
is nu de hoogstgeplaatste B-speler.

De bekerwedstrijd tegen SISSA 4 is uitgelopen op een teleurstelling. Ruurd Kunnen blunderde in goede stand een stuk weg. Dick Dalmolen zorgde voor compensatie door zich met succes te bevrijden uit een dodelijke omklemming en scoorde het volle punt. SISSA kwam weer op voorsprong doordat Johan Zwanepol zijn partij moest opgeven. Daarop ondernam Ger Battjes een alles of niets poging om tenminste nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het werd niets, zodat de eindstand 3-1 voor de Groningers werd.